Ενημέρωση με ένα κλικ

Αιχμές Οικονόμου: Εάν νομίζουν ορισμένοι πως το θέμα της πυρκαγιάς προσφέρεται για αντιπολίτευση δεν θα τους ακολουθήσουμε

«Κάνουμε συνεχώς προσπάθειες βελτίωσης, έχουμε κάνει τεράστια βήματα σε σχέση με το παρελθόν, έχουμε ιδρύσει αυτοτελές υπουργείο, έχουμε διαθέσει πολλά χρήματα για την πρόληψη και τον καθαρισμό των δασών και την διάνοιξη δασικών δρόμων, έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα 45, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της πρόληψης και την αντιμετώπιση και τον καλύτερο συντονισμό, θα συνεχίσουμε χωρίς πανηγυρισμούς και κομπασμούς κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής» σημείωσε ο κ. Οικονόμου σε σχέση με την πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «πως εάν νομίζουν ορισμένοι πως το θέμα της πυρκαγιάς προσφέρεται για αντιπολίτευση δεν θα τους ακολουθήσουμε. Είμαστε προσηλωμένοι στην δουλειά μας».

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων από τα Κατεχόμενα για το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο, που σύμφωνα με τουρκικές πηγές θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο, ο Γιάννης Οικονόμου απήντησε πως «με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διασφαλίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως η Αθήνα δεν συμφωνεί με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση κατά 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου, και επικαλέστηκε τις προτάσεις, που έχει κάνει εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανακούφιση από τις άνευ προηγουμένου ενεργειακές ανατιμήσεις, οι οποίες, όπως είπε, προσφέρουν λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τέλος, ερωτηθείς για την πολιτική κρίση, που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ότι σε αυτή τη συγκυρία χρειάζονται σταθερές, μονοκομματικές κυβερνήσεις, ενώ επέμεινε ότι «ήταν εύστοχη και σωστή η επιλογή του πρωθυπουργού να μην κάνει μικροκομματικά παιχνίδια με τον χρόνο των εκλογών και η κυβέρνηση να εξαντλήσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα θητεία της».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει