Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελληνοτουρκικό – «Θερμό» επεισόδιο: «Μπορεί να συμβεί» ατύχημα που θα ερμηνευτεί ως γεγονός σκοπιμότητας

«Όσο η διεθνής κοινότητα συσπειρώνεται υπέρ της Ελλάδας, τόσο θεριεύει η ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης του Ερντογάν ότι «όλοι είναι εναντίον μας», τόνισε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου. Μαζί με τον διεθνολόγο Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο στην εκπομπή «Από τις 6» εξηγούν γιατί η Τουρκία «αποτελεί πλέον πρόβλημα για το ΝΑΤΟ», κι επισημαίνουν ότι οι ολοένα και πιο ακραίες θέσεις του Τούρκου προέδρου συνδέονται με το προεκλογικό του αδιέξοδο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα και εξυπηρετεί αντινατοϊκά συμφέρονται, δηλαδή την ειδική σχέση με τη Ρωσία» είπε ο κ. Δεσποτόπουλος και επεσήμανε: «Την ίδια ώρα, ο μέσος Τούρκος πολίτης θεωρεί, λόγω της προπαγάνδας, ότι οι Αμερικανοί μαζί με τους Έλληνες τα έχουν βρει και ετοιμάζονται για πόλεμο, ενώ έχει επίσης περάσει το ψευδές μήνυμα περί κατοχής νησιών από την Ελλάδα κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Σύμφωνα με την Αριάνα Φερεντίνου «είναι πολύ αργά για τον Ερντογάν να ανασχέσει το δράμα της τουρκικής οικονομίας και καθιστά την Ελλάδα εύκολο στόχο αφού έχουν κλείσει όλα τα άλλα μέτωπα με τις ΗΠΑ, τη Συρία και την Ευρώπη».

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι στα άρθρα στον τουρκικού Τύπου κυριαρχούν θέματα όπως η αύξηση τιμής των εισιτηρίων κατά 65% στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στα διεθνή δημοσιεύματα είναι εμφανής η συσπείρωση υπέρ της Ελλάδας.

Επισημάνθηκε τέλος, ότι μέχρι τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου καλοκαιριού στην Τουρκία η κατάσταση θα είναι δύσκολη και ένα ατύχημα που θα ερμηνευτεί ως γεγονός σκοπιμότητας, «μπορεί να συμβεί».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More