Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση Pulse: Mπροστά η ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα

Θετικό είναι το αποτύπωμα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου -ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στις 5 Μαΐου και η εξειδίκευση έγινε την επομένη, στις 6 Μαΐου- το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, το 11% είπε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Διχασμένοι οι πολίτες για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ενώ η ΕΕ συζητά για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να πετύχει συμφωνία -αρκετές χώρες με πρώτη την Ουγγαρία εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο- η έρευνα της Pulse αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι.

Ειδικότερα, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα. 

kiroseis-ee__1_

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει