Ενημέρωση με ένα κλικ

Οικονόμου: Μόνο στη σχολή των «Tsipronomics» θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την αντίδρασή του στα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είχε αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600 ευρώ αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Οικονόμου: Μόνο στη σχολή των «Tsipronomics» θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνει:

«Η αρχική αμηχανία του κ. Τσίπρα, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μετατρέπεται πια σε απόγνωση και πανικό, που τον οδηγούν σε παιδαριώδη και ασυγχώρητα λάθη, ειδικά για πολιτικό αρχηγό. Μόνο στη σχολή των “Tsipronomics” θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς. Ο κ. Τσίπρας, μέσα στην απόγνωσή του, είτε δεν άντεξε να διαβάσει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού είτε αδυνατεί να την κατανοήσει. Δικαιούχοι της αναδρομικής ενίσχυσης έως 600 ευρώ (και όχι 600 ευρώ για τον καθένα), που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι όσοι έχουν μέχρι 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα από τα νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν καλυφθεί από τις εκπτώσεις, που ήδη έχουν δοθεί από το κράτος και τους παρόχους, και όχι 4,2 εκατ. που είναι το σύνολο των νοικοκυριών».

Λογαριασμοί ρεύματος: Πότε και πώς θα δοθούν τα αναδρομικά έως 600 ευρώ -Επιστρέφεται το 60% των αυξήσεων
Συνεχίζοντας, ο κ. Οικονόμου τονίζει επίσης ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αναστέλλουν την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο και μετά, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί το 70-90% της αύξησης στην τιμή της kWh, οριζόντια, για όλους: νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες.

Καταλήγοντας, τονίζει: «ΥΓ: για να διευκολύνουμε τους υπολογισμούς του επιτελείου του κ. Τσίπρα, το ποσό επιστροφής υπολογίζεται ανά μήνα, σύμφωνα με τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής=[Ποσό αύξησης λογαριασμού λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] x 60%.

Η περίοδος αναφοράς είναι Δεκέμβριος 21-Μάιος 22 και αφορά την κύρια κατοικία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει