Ενημέρωση με ένα κλικ

ΒΙΝΤΕΟ – Χατζηδάκης: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική»

Mιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», πρόσθεσε ότι και το 2020, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν έως και 45% στη ΝΔ και πολλοί είχαν εισηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει το θεσμικό δρόμο, «αντί να συμπεριφερόμαστε σαν πολιτικοί χαρτοπαίκτες». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη αυτός ο θεσμικός, ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι που θέλουν και οι Έλληνες πολίτες και αποτελεί και το πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

«Δε θα ήταν σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, να πάμε να κάνουμε εκλογές και μάλιστα διπλές λόγω του νόμου που υπάρχει της απλής αναλογικής που βρήκαμε κληρονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές εάν δεν υπήρχε ο νόμος της απλής αναλογικής, απάντησε αρνητικά, «διότι και πάλι θα ίσχυε αυτό που σας είπα για τη θεσμική προσέγγιση, απλώς εδώ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σαφές, γιατί σημαίνει ότι θα μπει η χώρα σε δυο μήνες επίσημης προεκλογικής περιόδου».

Χατζηδάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση.

Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει