Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχεται Βουλή η αμυντική συμφωνία-σταθμός ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Τι είπε μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας

Την πόρτα της Βουλής θα περάσει μέσα στις επόμενες ημέρες η συμφωνία – σταθμός ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που ενισχύει την θέση της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε αναφορικά με την αμυντική συμφωνία με της ΗΠΑ ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση η τροποποίηση της αμοιβαίας συμφωνίας. « Μην τα συζητάμε σε μερικά λεπτά έτσι για να πετάξουμε τη μία ή την άλλη άποψη», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Παράλληλα, αντικρούοντας τα βέλη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για την χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανέφερε «έχω ακούσει ενστάσεις για το θέμα από εσάς, τους Τούρκους και τους Ρώσους. Η μερική χρήση του λιμένα Αλεξανδρούπολης από τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ εντάσσεται στις προβλέψεις της σύμβασης αμοιβαίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ την τροποποίηση της οποίας θα συζητήσουμε σύντομα, τις επόμενες ημέρες εντός του επόμενο μήνα, στην Βουλή.

Μάλιστα,  για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπογράμμισε πως «Έγιναν εργασίες από τις ΗΠΑ για να διευρύνουν τη χρήση του λιμένα ώστε να καταστεί δυνατή η προσέγγιση από μεγάλα πλοία. Επομένως η χρήση και η σχέση είναι διμερής μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Δεν εντάσσεται σε πλαίσιο ΝΑΤΟικης λειτουργίας. Μην κάνετε αναλύσεις για ΝΑΤΟικους κλοιούς. Έχουν εκφράσει ενόχληση οι Ρώσοι και οι Τούρκοι καθώς εσφαλμένα θεωρούν την Αλεξανδρούπολη απαρχή απειλών. Αυτό είναι εντελώς εσφαλμένο. Υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός οικονομικής αναβάθμισης της περιοχής βραχίονας της οποίας είναι η αξιοποίηση του λιμένα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει