Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοδωρικάκος: Τέλος στις “παράγκες” της βίας στα Πανεπιστήμια (video)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά για τα πανεπιστήμια πως: «Οι παράγκες της βίας έχουν λάβει τέλος» και σημείωσε πως «έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα».

Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο OPEN, πως από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων στην Κομοτηνή, ενώ εξήγησε πως η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι τετράμηνη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, η ομάδα θα τεθεί στη διάθεση των πρυτανικών αρχών που θέλουν να την αξιοποιήσουν, σε πανεπιστήμια που υπάρχει πρόβλημα».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Τα παιδιά αυτά θα μπουν ως χθεσινοί συνάδελφοι των φοιτητών που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια. Σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημίων είναι πτυχιούχοι. Είναι παιδιά που σπούδαζαν χθες και θέλουν να συνδράμουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων. Θα βρίσκονται ανάμεσα στους χθεσινούς συμφοιτητές και καθηγητές τους και θα έχουν την ετοιμότητα να συνδράμουν με τον τρόπο που πρέπει».

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος πως μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των Ομάδων Προστασίας, θα έχει εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ και «δεν θα υπάρχει πρόβλημα». Τόνισε πως «για πολλά χρονιά υπήρχε μια ανώμαλη κατάσταση στα Πανεπιστήμια η οποία δεν πρέπει να έχει ιδεολογικό προκάλυμμα».

Κλείνοντας ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε  «Είναι δημοκρατική ευθύνη και υποχρέωση όλων να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Πρέπει να μπει τέλος στο φόβο. Όλοι μαζί ενωμένοι πολιτεία, πρυτανικές αρχές φοιτητές» σημείωσε.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει