Ενημέρωση με ένα κλικ

Η εκλογολογία, η αυτοπαγίδευση Τσίπρα και η έκρυθμη κατάσταση στην Κουμουνδούρου

Δεν χωράει στο νου κανενός σοβαρού πολιτικού αναλυτή η πρόσφατη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει θέμα εθνικών εκλογών στην παρούσα χρονική συγκυρία, με τη χώρα να συνεχίζει να μάχεται κατά της πανδημίας, τους πολίτες να βρίσκονται στα όρια τους και το ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται δέκα εκατοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται ξεκάθαρα πως κυριαρχεί αναταραχή σε όλα τα επίπεδα μετά από την εκλογική νίκη Ανδρουλάκη, το νέο ξεκίνημα και τη δημοσκοπική ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ.

Στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου ανησυχούν για την επόμενη μέρα και την αποσυσπείρωση στις τάξεις των ψηφοφόρων τους και ως εκ τούτου αποφάσισαν, υπό την πίεση των εξελίξεων, να σηκώσουν το έργο των πρόωρων εκλογών μήπως και συγκρατήσουν την εκλογική τους βάση για να μην αποδράσει προς τη Χαριλάου Τρικούπη και άλλες “δημοκρατικές” δυνάμεις”.

Ωστόσο, στο σχεδιασμό τους δεν ενέταξαν μια σημαντική παράμετρο, δηλαδή το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μεγάλη διαφορά και εκτός συγκλονιστικού θα συνεχίσει να προηγείται, με τον κ. Τσίπρα να είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται διαρκώς το επίμαχο αίτημα, σε δυσμενείς πολιτικές συνθήκες για τον ίδιο.

Κινδυνεύει κοντολογίς, η αυτοπαγίδευση του να εξελιχθεί σε αυτογελοιοποίηση όταν τους επόμενους μήνες θα ζητά με στόμφο εκλογές, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στα όρια της αυτοδυναμίας και ο κ. Ανδρουλάκης θα διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και τη δεύτερη θέση.

Το στρατηγικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εμφανές και οι πιθανότητες για αλλαγή πλεύσης και ανάκαμψης πολύ περιορισμένες, γεγονός που καταδεικνύεται και από τα αλλεπάλληλα λάθη και τη δημοσκοπική καθίζηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει