Ενημέρωση με ένα κλικ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία»

Το ζήτημα για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία θα θέσει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, όπως προανήγγειλε κατά την είσοδό του στο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά πως: «δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετέχει στο συμβούλιο του PES για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη νίκη του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή (12/12).

Ο ίδιος κατά την άφιξή του ανέφερε ότι “σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα”, κάνοντας και μία ανάρτηση στο twitter από το βίντεο που προβλήθηκε στην εκκίνηση του συμβουλίου στη μνήμη της άλλοτε προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά @PES_PSE pic.twitter.com/RJoe6HtlY9

— Nikos Androulakis (@androulakisnick) December 16, 2021

Σχολίασε μεταξύ άλλων: «Θα θέσω ξανά το ζήτημα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία. Δεν μπορεί να μιλάμε για μια κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη που εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία, ο οποίος καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου και επίσης δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα από τον Νότιο Καύκασο, έως τη Μέση Ανατολή.

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρότασή μου, που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον φάκελο εμπορίας οπλών προς τρίτες χώρες, ότι δεν μπορεί κανένα ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα, επεκτείνοντας παλαιότερη συμφωνία της κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει, διότι προκαλεί τον ελληνικό λαό».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει