Ενημέρωση με ένα κλικ

Ν. Ανδρουλάκης: Ο λαός θα πρέπει να έχει μια αξιόπιστη επιλογή μεταξύ του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του κ. Τσίπρα

«Προσπαθούμε για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης, για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των μελών, των φίλων, όλης της ελληνικής κοινωνίας, για μια Ελλάδα προοπτικής, για μια Ελλάδα κοινωνικής δικαιοσύνης, μικρότερων κοινωνικών ανισοτήτων και που οι νέοι άνθρωποι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να χτίσουν το αύριο τους και το παρόν τους στην πατρίδα μας», ανέφερε από το Ρέθυμνο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε απόψε σε στελέχη, ψηφοφόρους και φίλους του κόμματος στο Ωδείο της πόλης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αγωνίζεται για «…μια Ελλάδα όπου θα υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, στα εργασιακά δικαιώματα, όπου η εκάστοτε κυβέρνηση θα βάζει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και όχι το πολιτικό κόστος». Μίλησε επίσης για την ανάγκη να ακουστούν οι νέοι, και όπως τόνισε: «Το πρώτο βήμα είναι να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες των νέων για περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερες ευκαιρίες, ώστε να χτίσουν το μέλλον τους στην πατρίδα μας. Αυτή είναι μία προγραμματική προσπάθεια, που αν επιτευχθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι, να μην αγκαλιάσουν και οι ίδιοι την προσπάθεια που εμείς κάνουμε και ξανά να αποκτήσουμε, όπως όταν γεννηθήκαμε, τη νέα γενιά στο προσκήνιο».
Κάλεσε επίσης τους συνυποψηφίους του για την προεδρία του κόμματος, να συμμετάσχουν όλοι μαζί σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, η οποία, όπως ανέφερε, θα βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν τις θέσεις και τους στόχους των υποψηφίων, για το ΚΙΝΑΛ και τη χώρα. «Οι επισκέψεις που πραγματοποιούμε στη χώρα, στόχο έχουν να ακούσει ο κόσμος της παράταξης – και όχι μόνο – τις απόψεις του καθενός μας και να μην δοξαστεί κανείς κρυπτώμενος. Επιθυμώ να προκαλέσω μία μεγάλη συμμετοχή για τις εσωκομματικές εκλογές, που θα είναι προίκα για την παράταξη, έτσι ώστε να γίνει η αλλαγή σελίδας και προοπτικής. Για αυτό άλλωστε ζητώ να γίνουν τα debate, όπως το 2017, που βοήθησαν τους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους, και 212.000 άνθρωποι, πολίτες, να φτάσουν μπροστά στις κάλπες και να ψηφίσουν. Για αυτό και τα debate πρέπει να γίνουν τώρα με όλους μαζί δια ζώσης, διότι θα βοηθήσουν και αυτή τη φορά στη μεγάλη συμμετοχή».

Μιλώντας για την περίοδο της πανδημίας και όσα βιώνουν οι πολίτες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «ζούμε τραγικές στιγμές τις τελευταίες ημέρες, με δεκάδες νεκρούς λόγω της πανδημίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα τι μπορούμε να πάθουμε όταν δεν παίρνουμε γενναίες και τολμηρές αποφάσεις όταν πρέπει. Όπως πήραν τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία είχαν χιλιάδες κρούσματα αλλά πολύ λίγους θανάτους. Αυτό δεν συμβαίνει στην πατρίδα μας και έχουμε καθημερινά δεκάδες θανάτους, διότι δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις τη σωστή ώρα, όπως έκαναν οι Γάλλοι, οι Πορτογάλοι, που πήραν νωρίτερα αποφάσεις και έλαβαν μέτρα, έκαναν καμπάνιες τοπικές και περιφερειακές, εμβολιασμούς πόρτα-πόρτα. Ζούμε τραγικές συνθήκες και καλό είναι άμεσα να παρθούν οι αποφάσεις που θα βοηθήσουν την υγειονομική περίθαλψη να αντέξει, μιας και δεν είναι μόνο όσοι ασθενείς νοσούν από covid, αλλά είναι και χιλιάδες άλλοι πολίτες που περνούν βαριά νοσήματα και δεν έχουν τις υπηρεσίες που πρέπει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υγείας τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, βρέθηκε στα Ανώγεια, στον Μυλοπόταμο και συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με πολίτες και κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε, γνωστοποιώντας παράλληλα τις θέσεις του για το αύριο του ΚΙΝΑΛ, ως υποψήφιος για την προεδρία. «Σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, το στοίχημά μου είναι να ενώσω την παράταξη και να τη μεγαλώσω – και ο ελληνικός λαός να έχει μία αξιόπιστη επιλογή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να μη νιώθει εγκλωβισμένος μεταξύ του ελιτισμού του κυρίου Μητσοτάκη και του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του κυρίου Τσίπρα. Διότι και οι δύο αυτές αντιμετωπίσεις και συμπεριφορές, διχάζουν τον λαό και δεν επιλύουν τα προβλήματα που έχει η χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει