Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνάντηση Καμίνη – Στυλιανίδη για την αντιπυρική και αντισεισμική προστασία

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Στο κλιμάκιο, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Καμίνη, συμμετείχε επίσης εκ μέρους του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γρηγόρης Σκιαδόπουλος και ο εγνωσμένης φήμης σεισμολόγος Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν στον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής σε κρίσιμα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας όπως η αντιπυρική και η αντισεισμική προστασία της χώρας.

 

Στην εισήγησή του, ο Γιώργος Καμίνης ανέδειξε το καίριο ζήτημα της ενίσχυσης της αντιπυρικής πρόληψης, θέτοντας μάλιστα υπόψη του κ. Στυλιανίδη τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει τους τελευταίους μήνες σχετικά με το άνοιγμα αντιπυρικών ζωνών, τη δημιουργία δασικών δρόμων. Ο κ. Καμίνης επισήμανε γι ακόμη μια φορά πως η ανοικοδόμηση της Βόρειας Εύβοιας οφείλει να είναι προτεραιότητα και να αποτελέσει παράδειγμα παραγωγικής ανασυγκρότησης μιας περιοχής μετά από μία φυσική καταστροφή.

 

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής έκαναν εκτενή αναφορά στο ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας και του προληπτικού ελέγχου των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, που καρκινοβατει εδώ και 20 χρόνια με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν ελεγχθεί λιγότερο από το ⅕ των δημοσίων κτιρίων. Τονίστηκε δε η ανάγκη για άμεσες πρωτοβουλίες από πλευράς της πολιτείας, ειδικά για ευαίσθητες υποδομές όπως, σχολεία, νοσοκομεία αλλά και παιδικοί σταθμοί, λόγω και της εκτεταμένης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων μηνών, που έχει ήδη εκδηλωθεί στον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι Κρήτης. Τέλος, αναφέρθηκαν σε εργασιακά θέματα των πυροσβεστών καθώς και σε ορθότερη κατανομή πόρων με βάση τους πραγματικούς κινδύνους για κάθε περιοχή.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε για τις προτεραιότητες αλλά και το πλάνο εργασίας του Υπουργείου για τους επόμενους μήνες. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα για μία εποικοδομητική συνεργασία σε έναν τομέα που αναπόφευκτα θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός τα επόμενα χρόνια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει