Ενημέρωση με ένα κλικ

Λοβέρδος: “Εκτός γραμμής” ΚΙΝΑΛ – Ψήφισε «ναι» στον Ποινικό Κώδικα

«Ναι» στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα λέει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ , Ανδρέας Λοβέρδος, την ώρα που οι βουλευτές του κόμματος του δηλώνουν «παρών», και ασκεί κριτική σε όλους όσοι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος έστρεψε τα πυρά του και κατά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί αδιανόητο να επικαλούνται ψευτοδικαιολογίες και ψευδομελέτες.

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις επί άλλων θεματων την στιγμή που η εισηγητρια μας, η κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει διαρκώς την ανάγκη αυστηροποιησης των Ποινικών Κωδίκων. Την στιγμή που η αείμνηστη πρόεδρος μας έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λέμε “όχι” και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογιές σε ψευδομελέτες;», είπε.

«Απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκοκομματικούς συσχετισμούς για να δώσω και ένα απολύτως δικό μου στοιχείο πολιτικής ταυτότητας. Ως ελεύθερος άνθρωπος ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας καλούμαι να καταθέσω τις απόψεις μου συμφωνα με την συνείδηση μου χωρις φόβο και χωρίς πάθος. Χωρίς να με δεσμεύει τίποτα. Και σας λέω κύριε υπουργέ ότι παρότι διαφωνώ με κάποια που δεν κάνετε ή κάποια που ρυθμίζετε ψηφίζω ναι και επι της αρχής και επι των άρθρων, όχι όλων» ανέφερε o Ανδρέας Λοβέρδος κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή.

«Είναι δυνατόν να έχουμε μια σειρά από προβλήματα διαρκώς που να αφορούν πληθώρα θεμάτων και κυρίως αυτά που ευαισθητοποιούν περισσότερο κάθε σοβαρό άνθρωπο κάθε αγνό πολίτη όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και να μην υπογραμμίζουμε την καλύτερη ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις; Το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις», κατέληξε στην ομιλία του βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει πως θα πει παρών επί της αρχής και θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε πάντως, και υπέρ της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα, καλώντας την κυβέρνηση να την αποδεχθεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει