Ενημέρωση με ένα κλικ

“Βγήκαν τα μαχαίρια” στο ΚΙΝΑΛ – Υψώνει τους τόνους ο Λοβέρδος

Τους τόνους ανέβασε πρόσφατα ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου στον απόηχο της τηλεοπτικής συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού. «Τη διάβασα λέξη-λέξη και είδα ότι τα τέσσερα πέμπτα της, ήταν για το ‘’πίσω’’» είπε ο κ. Λοβέρδος καταλογίζοντας ουσιαστικά «παρελθεντολογία» στον Γιώργο Παπανδρέου. «Τώρα πάμε για την επόμενη ημέρα, δεν μπορεί να συζητάμε αν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν χρήματα, ούτε να γράφουμε ιστορία» πρόσθεσε σε αντίστοιχο πνεύμα. Ερωτηθείς δε εάν θεωρεί «παρελθόν» τον κ. Παπανδρέου ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι φίλος, είναι συνυποψήφιος. Γιατί είναι παρελθόν; Δεν λέω κάτι τέτοιο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν γίνεται να κάνεις αλλαγή, χωρίς να δώσεις ελπίδα» συμπλήρωσε.

Ενδεικτικό του οξυμένου κλίματος είναι, όμως, ότι χθες άφησε αιχμές κατά ανθυποψηφίων του ακόμη και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος μέχρι σήμερα είχε κινηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους. «Έχω αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία μου ότι δεν πρόκειται να φύγω από την παράταξή μας. Ήμουν πάντα εδώ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε με νόημα ότι ο ίδιος παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και όταν το έλεγαν Ελιά, Δημοκρατική Συμπαράταξη ή Κίνημα Αλλαγής.

Η εν λόγω αναφορά εξελήφθη ως αιχμή προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και είχαν δημιουργήσει δικά τους κόμματα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) και τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ) αντίστοιχα. Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι δεν κινήθηκε διασπαστικά όταν ο ίδιος έχασε τις εσωκομματικές εκλογές του 2017 από τη Φώφη Γεννηματά. «Πέρασα στον δεύτερο γύρο των εκλογών και έμεινα παρόλο που το αποτέλεσμα ήταν αυτό που όλοι γνωρίζετε. Στήριξα τη Φώφη Γεννηματά στην προσπάθειά της και θεωρώ ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι οι συνυποψήφιοι μου και να έχουμε δημοσίως δέσμευση για αυτό που λέμε» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παπανδρέου: Όχι σε παραπολιτικούς εντυπωσιασμούς και αχρείαστους περισπασμούς

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου με ομιλία του στην Πάτρα κάλεσε ουσιαστικά τους αντιπάλους του να αποφύγουν τα αλληλομαχαιρώματα. «Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συζήτηση διαδικαστικού τύπου ή παραπολιτικού εντυπωσιασμού αυτή την ώρα, όλη η Ελλάδα έχει στραμμένη την προσοχή της πάνω μας» είπε και ζήτησε να μην απαξιωθεί η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά με «αχρείαστους περισπασμούς». «Η ζωή τα έφερε, ώστε ακόμη και ένα δραματικό γεγονός, η απώλεια της Φώφης, να ευαισθητοποιήσει και πάλι τα συναισθήματα των συμπολιτών μας, να ξαναστραφούν στην πολιτική και να αναγνωρίσουν ότι, υπάρχει τελικά αξιακό πλαίσιο στην πολιτική» είπεγερο ο κ. Παπανδρέου.

Πολιτική ήπιων τόνων ακολούθησε πάντως ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να αναφέρεται στους άλλους διεκδικητές της προεδρίας. «Ο κόσμος έχει πάντα το δικό του κριτήριο για όσα ακούει. Δεν ανήκα ποτέ στην κατηγορία των ανθρώπων που μιλούσα συγκριτικά με άλλους. Μιλώ για τις δικές μου ιδέες» ανέφερε ο κ. Καστανίδης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει