Ενημέρωση με ένα κλικ

Βουλή: Στις 12/11 η συζήτηση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική

Την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων η συζήτηση θα ξεκινήσει 10.30 το πρωί και θα διαρκέσει 7 ώρες, ενώ οι βουλευτές που θα λάβουν τον λόγο θα χωριστούν σε 2 κύκλους εκτός από τους εισηγητές των κομμάτων που σύμφωνα με πληροφορίες, τους έχει ήδη ανατεθεί η «αποστολή».

Η αντιπρόταση της ΝΔ

Από την πλευρά της η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει δική της αντιπρόταση που θα περιλαμβάνει διεύρυνση της έρευνας από το 2015, καθώς και την υπόθεση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες,  την προσπάθεια χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και τα κονδύλια που δόθηκαν επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης.

Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και συγκεκριμένη όπως την έχει διατυπώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή, να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έχει προειδοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και στην υπόθεση Καλογρίτσα, αλλά και σε ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More