Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε συναγερμό το Μαξίμου για τα 5.449 κρούσματα – Σύσκεψη σήμερα υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη,  προκειμένου να εκτιμηθεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και να «κλειδώσουν» οι όποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα νέα μέτρα να ανακοινώνονται την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Πρώτο μέλημα αποτελεί η ενίσχυση του συστήματος Υγείας καθώς υφίσταται ήδη τροπολογία με κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία σηκώνει μεγάλος βάρος.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της επίταξης γιατρών και της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Επιπροσθέτως στο τραπέζι θα βρεθεί και η ενίσχυση των εμβολιασμών, με την κυβέρνηση να ζητά για αυτό και την αρωγή της αυτοδιοίκησης. Βήμα το οποίο σχετίζεται και με την έμφαση που δίνεται από το Μαξίμου στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, σε όσες ομάδες πολιτών έχει ήδη κοινοποιηθεί πως πρέπει να την κάνουν..

Εν κατακλείδι, θα έχουμε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με μεγαλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, περισσότερα τεστ (δύο αντί του ενός σε χώρους εργασίας) αλλά και ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από περισσότερους χώρους (π.χ. σινεμά και θέατρα), ενώ επίσης συζητιέται έντονα η πρόβλεψη για το τέλος των «ημιεξωτερικών χώρων» και με βάση αυτό να υπάρξει αύξηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει