Ενημέρωση με ένα κλικ

Απέκλεισε ξανά ενδεχόμενο νέου lockdown ο Πλεύρης – “Δεν μπορούμε να γυρνάμε με μια βελόνα στο χέρι”

Για την πορεία της πανδημίας, την τρίτη δόση του εμβολίου και την εκστρατεία για την πειθώ των ανεμβολίαστων μίλησε στο MEGA, αργά το βράδυ της Δευτερας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με την αναμνηστική δόση, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι ήδη έχουν σταλεί στους πολίτες τα sms για την αναμνηστική δόση, μια κίνηση που πως είπε “φάνηκε πως είχε μια απήχηση”.

Ως προς τις πληροφορίες περί αποστολής sms στους ανεμβολίαστους πολίτες τόνισε ότι “η διαρροή που έχει υπάρξει δεν ισχύει έτσι όπως έχει βγει”. Και εξήγησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων και να τους αποσταλεί ένα μήνυμα που θα “τους εξηγεί την κατάσταση”.

Ο Θάνος Πλεύρης συμπλήρωσε ότι από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας, θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να πείσει τους πολίτες. Επισήμανε ότι είναι δουλειά της πολιτείας να προσπαθήσει να πείσει, “αλλά δεν μπορεί να γυρνάει με μια βελόνα στο χέρι και να εμβολιάζουμε τον κόσμο”.

Σε ερώτηση για μια παλαιότερη δήλωση του για τα εμβόλια του H1N1, ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι η διδακτορική του διατριβή είναι στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων. Ενώ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας τόνισε πως είναι “μύθος” η αναφορά ότι “βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο”.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μπροστά στα νέα επιδημιολογικα δεδομένα, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι η Πολιτεία έχει θωρακίσει το σύστημα υγείας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νεό lockdown.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει