Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα καυτά μέτωπα της Κυβέρνησης, ο δύσκολος χειμώνας και η αυτοδυναμία

Το στοίχημα της αντιμετώπισης των καυτών θεμάτων που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο φετινό χειμώνα καλείται να κερδίσει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που το μεγάλο διακύβευμα για τις επόμενες εκλογές έχει ήδη τεθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τα θετικά αποτελέσματα στις μετρήσεις κοινής γνώμης δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς οι πολίτες, έχουν στείλει συγκεκριμένα μηνύματα που αποτυπώνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατηρούν υψηλές προσδοκίες για μια ολιστική προσέγγιση των προβλημάτων και για μια ανθεκτική διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων στο επέκεινα της πανδημίας.

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργικού γραφείου βρίσκονται κατά κύριο λόγο το κύμα ακρίβειας που χτυπάει τα μεσαία νοικοκυριά και τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, λόγω της διεθνούς συγκυρίας και της ραγδαίας αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι μόνο.

Η αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου όπως αυτός διαμορφώνεται και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος μέσα από την πολιτική περαιτέρω μείωσης των φόρων συνιστά ένα σημαντικό όπλο στην προσπάθεια αναχαίτισης της αύξησης των τιμών που μεταξύ άλλων δημιουργούν και κλίμα αβεβαιότητας.

Ταυτόχρονα, είναι επιτακτική η ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά προκειμένου να αντιμετωπιστούν ή και να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας που καταγράφονται σε περιόδους κρίσεων.

Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα των επενδύσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιοποιεί όλες τις σχετικές διασυνδέσεις και τα προσωπικά του επίσημα ή όχι ταξίδια στο εξωτερικό για την προσέλκυση επιφανών εταιρειών, των οποίων η δραστηριοποίηση στη χώρα θα σημάνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αξιοποίηση των πολυάριθμων δυνατών βιογραφικών που έχουν στην κατοχή τους κυρίως οι νέοι απόφοιτοι των πανεπιστημίων.

Οι καλές επιδόσεις στα επίμαχα κυρίως θέματα, αλλά και σε εκείνα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη αναμένεται να επηρεάσουν καθοριστικά το ακροατήριο ενόψει και των επόμενων εθνικών εκλογών, στις οποίες θα δοκιμαστούν τόσο οι αντοχές της Νέας Δημοκρατίας, όσο και η προοπτική για την εκ νέου κατάκτηση του μεγάλου στόχου της αυτοδυναμίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει