Ενημέρωση με ένα κλικ

“Υπόθεση ΜΕΘ” – Το ζήτημα που ανέδειξε η εκπομπή “ΑLPHA ΠΡΩΙΝΟ” στη Βουλή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην καταγγελία – αποκάλυψη πως δύο διασωληνωμένοι ασθενείς με covid βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ ελλείψει κενών κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου προέβη ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 «Επειδή αυτή τη στιγμή η πόλη μου είναι στο κόκκινο και φοβάται ότι θα ξαναβιώσει στιγμές του Νοεμβρίου του 2020 και επειδή θέλω να χτυπήσω για άλλη μια φορά το καμπανάκι, καταγγέλλω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διασωληνωμένοι ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη εκτός ΜΕΘ. Μιλάμε για το ίδιο νοσοκομείο στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στις 24 Απριλίου. Μετά από 7 μήνες οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν ανενεργές καθώς δεν υπάρχει μόνιμο υγειονομικό προσωπικό για να τις στελεχώσει και για το λόγο αυτό μεταφέρουν προσωπικό από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και τον «Άγιο Δημήτριο».

Υπενθύμισε μάλιστα την πρόσφατη δέσμευση του κ. Πλεύρη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τριανταφυλλίδη, για άμεση επίλυση του ζητήματος των 18 ανενεργών κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου. «Αν είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις για μόνιμο προσωπικό τον Απρίλιο, τώρα θα είχαμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Μιλάμε για ζωή και για θάνατο. Άφησαν ανοχύρωτη πόλη τη Θεσσαλονίκη και το 2020 και δυστυχώς και τώρα», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ξανά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Στη Βουλή το θέμα από τον Αλ. Τριανταφυλλίδη

«Για ακόμη μια χρονιά ανοχύρωτη υγειονομικά η πόλη»: Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης για την επανεμφάνιση του φαινομένου διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Πληθαίνουν οι καταγγελίες το τελευταίο χρονικό διάστημα για διασωληνωμένους ασθενείς σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ ελλείψει κενών κλινών, τονίζει ο Αλ. Τριανταφυλλίδης και επισημαίνει:

​Προσωπικά μάλιστα έγινα δέκτης καταγγελίας για δύο ασθενείς με covid19 που διασωληνώθηκαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και παρέμειναν εκτός ΜΕΘ.
​​Πρόκειται για το ίδιο Νοσοκομείο στο οποίο ο κος. Μητσοτάκης εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ covid στις 24 Απριλίου 2021 έπειτα από δωρεά του “Ελλάδα 2021”. Μετά από 7 μήνες οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν ανενεργές καθώς δεν υπάρχει μόνιμο υγειονομικό προσωπικό για να τις στελεχώσει.

 

Ακούστε το ηχητικο

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει