Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Χρηματοδοτήσατε ακόμη και “ψεκασμένους” μέσω της Λίστας Πέτσα

Όπως έιπε «έρχεστε εδώ να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με τρόπο αλαζονικό»

Σκληρή απάντηση στην ομιλία του πρωθυπουργού, έδωσε με την δευτερολογία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας στην πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τηλεοπτική καμπάνια για τον Covid 19 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι προσπαθώντας να ελέγξει την πολιτική ζωή του τόπου η κυβέρνηση δεν δίστασε να χρηματοδοτήσει ακόμη και ψεκασμένους. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την πανδημία και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «εσείς δεν κάνατε καμπάνια. Βρήκατε μια ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση» τονίζοντας πως «αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής ζωής». Ανέφερε μάλιστα ότι αυτά «θα τα πούμε στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί με όλες τις ψήφους της αντιπολίτευσης» και θα γίνει γνωστό «με ποια κριτήρια δόθηκαν αυτά τα χρήματα».

Σημείωσε πως «δώσατε πάνω από 40 εκατομμύρια για να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Το τραγικό αποτέλεσμα το βλέπουμε, είμαστε από τους τελευταίους στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς». Πρόσθεσε μάλιστα πως «χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε διάφορα κανάλια της περιφέρειας» αφού «μέσω της Λίστας Πέτσα που ήταν Λίστα Μητσοτακη χρηματοδοτούσατε μέσα που στο πρόγραμμά τους είχαν ψεκασμένους».

Ειδική αναφορά μάλιστα έκανε στο Βεργίνα TV λέγοντας ότι ο παρουσιαστής έλεγε ότι τα εμβόλια προωθεί ο Τζώρτζ Σόρος και ο Μπίλ Γκέιτς ή για κανάλι της Θράκης που ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προωθείται για να σκοτωθούν παιδιά και να δημιουργηθεί «αρδενόχωμα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Όπως έιπε «έρχεστε εδώ να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με τρόπο αλαζονικό» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Θύμισε πως «η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή στήριξε τα πιο σκληρά lockdown» και τώρα «έρχεστε και κατηγορείτε εμάς ότι δεν βάλαμε πλάτη». «Είστε πρωθυπουργός τους τελευταίους 20 μήνες. Έχετε κάποια ευθύνη;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντώντας στην κριτική για τα πεπραγμένα του Παύλου Πολλάκη ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Κ.Μητσοτάκη: «Πείτε μας έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας;». Παράλληλα επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επικαλείται τέτοια επιχειρήματα «όταν έχετε δίπλα σας τον κ.Πλεύρη έλεγε τον Ιουλή για τον εμβολιασμό ότι «αν δεν θέλει να εμβολιαστεί ο πολίτης είναι δική μου ευθύνη να τον πείσω;».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει