Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΙΝΑΛ: Υπογραφές ΕΔΕΚΑΠ – Καταγγελίες Για “Διπλοεγγραφές”;

Μια λύση που συζητείται είναι να στείλει η ΕΔΕΚΑΠ επιστολή στα μέλη της ΚΕ

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το iefimerida.gr, ο Βασίλης Κεγκέρογλου , ο οποίος έχει δηλώσει επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έστειλε επιστολή στον γραμματέα της ΚΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να αποφανθεί επί της χρονικής παράτασης για τη συλλογή υπογραφών.

Και αυτό γιατί η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, αποδεχόμενη την εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών (5 και 12 Δεκεμβρίου) όσο και για το deadline συγκέντρωσης υπογραφών, που λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αλλάξει η απόφαση του κορυφαίου οργάνου, έστω και για μία παράμετρο, αν δεν συναινέσουν εκ νέου τα μέλη του

Ενστάσεις εξέφρασε και ο Χάρης Καστανίδης, εκτιμώντας ότι συνιστά παρατυπία η απόφαση μόνο από την ΕΔΕΚΑΠ για ανανέωση του χρόνου κατάθεσης υπογραφών.

Το αίτημα για σύγκληση ΚΕ δεν βρήκε σύμφωνους ούτε τη Χ. Τρικούπη ούτε τους κ. Ανδρουλάκη και Λοβέρδο, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και ίσως δημιουργήσει ντόμινο καθυστέρησης και στη διαδικασία εκλογής προέδρου στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, κάτι που δεν επιθυμεί καμία από τις παραπάνω πλευρές.

Μια λύση που συζητείται είναι να στείλει η ΕΔΕΚΑΠ επιστολή στα μέλη της ΚΕ, διευκρινίζοντας ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών και μόνο σε ό,τι αφορά την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων δίνεται παράταση ολίγων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα γίνουν ενδελεχείς έλεγχοι στις υπογραφές που θα εμφανιστούν, καθώς υπάρχουν εκατέρωθεν καχυποψίες για «ατασθαλίες». Μάλιστα, η εισήγηση είναι να υπάρξει καθολικός έλεγχος των υπογραφών, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για διπλοεγγραφές

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει