Ενημέρωση με ένα κλικ

Τη συνδρομή τοπικών παραγόντων για ενίσχυση εμβολιαστικής κάλυψης ζήτησε ο Μ.Θεμιστοκλέους

Την συνδρομή των τοπικών παραγόντων για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης, μέσω προσωπικής ενημέρωσης των πολιτών, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΓΓ ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια συναντήσεων και συσκέψεων που είχε με τους δημάρχους Κιλκίς, Παιονίας, εκπροσώπους της Περιφέρειας και τους προέδρους του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκίνησε, σήμερα, από το Κιλκίς περιοδεία σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στις οποίες, από σήμερα μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, θα βρίσκονται Κινητές Μονάδες εμβολιασμού. Η περιοδεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού και με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι της νόσου Covid-19.

«Οι σημερινές συναντήσεις πήγαν πάρα πολύ καλά, σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας. Ζητάμε τη βοήθεια από τους τοπικούς παράγοντες έτσι ώστε να πάμε σε μια πιο προσωπική ενημέρωση των πολιτών, να τους μιλήσουμε και όσοι ακόμη διστάζουν να τους κατευθύνουμε σε κάποιον υγειονομικό, αν θέλουν να συζητήσουν, να ρωτήσουν για τα εμβόλια και στο τέλος να αποφασίσουν αν θα εμβολιαστούν ή όχι. Οι δήμαρχοι ήταν πάρα πολύ θετικοί κι έχουν κάνει κι αυτοί μια καλή προσπάθεια μέχρι στιγμής, έχουν κάνει ενημερωτικές εκστρατείες, και συμφωνήσαμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στη Βιομηχανική Περιοχή το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να συντονιστούν όλες οι ενέργειες για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων επισημάνθηκε ότι ο δήμος Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς επίσης και με τον Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, ξεκίνησαν προ τριμήνου καμπάνια, διανέμοντας φυλλάδια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, και το ποσοστό εμβολιασμού από 35% έφτασε σήμερα στο 45%, το οποίο ωστόσο παραμένει χαμηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More