Ενημέρωση με ένα κλικ

Αραιές νεφώσεις με μεταβολή της θερμοκρασίας

Στη δυτική Ελλάδα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων που θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα στα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17-09-2020
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς, με ένταση στο νότιο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει