Ενημέρωση με ένα κλικ

Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη την Τετάρτη

Την Τετάρτη αίθριος θα είναι ο καιρός με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς σε ένταση και πρόσκαιρα θα στραφούν σε βόρειους μέτριας έντασης έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς προς μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αίθριος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις και τοπικούς όμβρους που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς προς μέτριοι 2 με 4 μποφόρ, και κατά τόπους θα στραφούν σε βόρειους μέτριας έντασης έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς κελσίου με τη Μακεδονία να φτάνει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται να αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς σε ένταση από 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς κελσίου και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο ήλιος και ζέστη αναμένεται να επικρατήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το βράδυ χωρίς ενδεχόμενο επιδείνωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέτριοι 3 με 4 μποφόρ με τη νότια Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια να φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 και κατά τόπους θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου, με τα παραθαλάσσια να σημειώνουν πτώση 3 με 4 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, σε καλοκαιρινούς ρυθμούς θα κινηθεί το σκηνικό του καιρού με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς προς μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου με την Κρήτη τοπικά να φτάνει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με καθαρό ουρανό έως αργά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει