Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στα Μεσόγεια- Σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία και άστατος καιρός για πολλές περιοχές της Αττικής σήμερα αργά το απόγευμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Μεσόγεια, όπου έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, ενώ η καταρρακτώδης βροχή εμφανίστηκε στην Κάντζα, στο Μαρκόπουλο, στην Παλλήνη και στα Σπάτα. 

Την ίδια ώρα, καταιγίδες σημειώθηκαν και στα βόρεια προάστια, χωρίς – προς το παρόν – να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Οι εικόνες που ακολουθούν και προέρχονται από το πρακτορείο Intime αποτυπώνουν τα όσα συνέβησαν λόγω του καιρού. 

kakokairia-xalazi-kalliergeies.jpg
(Πηγή: Intime/Γιάννης Λιάκος)
kakokairia-xalazi-mesogeia.jpg
(Πηγή: Intime/Γιάννης Λιάκος)

Καιρός: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες μέρες η κακοκαιρία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα, όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Όπως σημειώνει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχοπτώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr με βήμα τριών ωρών, για το διήμερο Δευτέρα, 22 Ιουνίου- Τρίτη, 23 Ιουνίου. Όπως διακρίνεται, τα εντονότερα και πιο γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

meteo-kairos.jpg
(Πηγή: meteo)

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει