Ενημέρωση με ένα κλικ

NASA: Βρέθηκε μια… «δεύτερη Γη»!

Έχει σχεδόν ίδιο μέγεθος και θερμοκρασία με τον πλανήτη μας και απέχει 300 έτη φωτός

Μια… «δεύτερη Γη» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, φέρεται να έχει εντοπίσει η επιστημονική ομάδα της NASA που μελετά τους εξωπλανήτες.

Πρόκειται για έναν εξωπλανήτη που βρίσκεται σε απόσταση 300 ετών φωτός από τη Γη και ο οποίος έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με τον πλανήτη μας, ενώ από τις μελέτες που έγιναν, φέρεται να έχει και σχεδόν ίδια θερμοκρασία.

Η ονομασία που του έδωσαν οι επιστήμονες είναι «Kepler-1649c» και είναι 1,06 φορές μεγαλύτερος από τη Γη, ενώ σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει στη NASA, λαμβάνει ποσότητα φωτός από το άστρο του, έναν κόκκινο νάνο, στο 75% της ποσότητας που λαμβάνει η Γη από τον Ήλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να έχει θερμοκρασία παρόμοια με της Γης, είναι πολύ μεγάλες.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας, «από όλους τους εξωπλανήτες που βρέθηκαν από το Κέπλερ, αυτός ο μακρινός κόσμος, που βρίσκεται 300 έτη φωτός από τη Γη, μοιάζει περισσότερο με τη Γη σε μέγεθος και εκτιμώμενη θερμοκρασία».

«Τα παραπάνω στοιχεία δεν προϋποθέτουν απαραίτητα τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία ή και την ύπαρξη ζωής στον εξωπλανήτη. Ο Kepler-1649c βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι κόκκινο νάνο, ο οποίος είναι γνωστός για τις αστρικές εκρήξεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More