Ενημέρωση με ένα κλικ

Μόσχα: Ο θερμότερος χειμώνας εδώ και 140 χρόνια!

Ο πιο θερμός χειμώνας στην ιστορία των μετεωρολογικών παρατηρήσεων θα καταγραφεί ο φετινός

Ο πιο θερμός στην ιστορία των μετεωρολογικών παρατηρήσεων θα καταγραφεί ο φετινός χειμώνας για την Μόσχα, όπως δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Υδρομετεωρολογικού Κέντρου της Ρωσίας, Ρομάν Βίλφαντ.

Όπως δήλωσε ο Βίλφαντ, «στην Μόσχα θα είναι ο πιο ζεστός χειμώνας. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η θερμοκρασία ήταν εξαιρετικά υψηλή για την εποχή αυτή. Νομίζω ότι και στα επόμενα χρόνια, θα είναι δύσκολο να σπάσει αυτό το ρεκόρ και αυτός ο χειμώνας θα μείνει στην Ιστορία».

Συστηματικές μετεωρολογικές παρατηρήσεις στη Ρωσία γίνονται εδώ και περίπου 140 χρόνια και ένα τέτοιο ρεκόρ θα είναι δύσκολο να ανατραπεί από τους επερχόμενους χειμώνες.

Ο Βίλφαντ επiσήμανε ότι, προς το παρόν, το ρεκόρ του πιο θερμού χειμώνα καταγράφηκε το 1961, όταν η μέση θερμοκρασία για τρεις μήνες ήταν 2,8 βαθμοί υπό το μηδέν.

«Αυτόν τον χειμώνα η μέση θερμοκρασία θα είναι βεβαίως πιο υψηλή», δήλωσε ο Βίλφαντ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακριβή στοιχεία θα υπάρξουν στις αρχές Μαρτίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More