Ενημέρωση με ένα κλικ

Κιάτο: «Ψάρεψαν» 600 κιλά σκουπίδια!

Μεταξύ των σκουπιδιών βρέθηκαν στη θάλασσα και 31 λάστιχα

Και τι δεν βρήκε στον βυθό του Κιάτου Κορινθίας ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου (Loutraki Dive Club), σε εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό που πραγματοποίησαν τα μέλη του στο αλιευτικό καταφύγιο και τον Ναυτικό Όμιλο της περιοχής.

Ο απολογισμός της κατάδυσης ήταν 596 κιλά απορριμμάτων, ήτοι 94 αντικείμενα. Μεταξύ τους βρέθηκαν 31 ελαστικά (!), σχοινιά, αλυσίδες, ένας κιούρτος, σακούλες, σωλήνες και πολλά ακόμη σκουπίδια.

«Είναι πολύ μεγάλος ο κόπος για μερικούς να μαζέψουν τα σκουπίδια τους και τα τα πετάξουν στον κάδο», σχολίασαν με νόημα τα μέλη του Ομίλου.

Η ομάδα, που απαρτιζόταν από τρεις δύτες και και οκτώ άτομα στην ξηρά, μάζεψε από τα βράχια στον μόλο κάθε λογής σκουπίδια. Ανάμεσά τους πολλά κουτιά φελιζόλ (χρησιμοποιούνται για την προσωρινή αποθήκευση ψαριών στις βάρκες), νιτσεράδες, μοκέτες, ρούχα, πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια (καφέ), μπιτόνια λιπαντικών κ.ά.

«Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε. Σεβόμαστε το περιβάλλον, σταματάμε να ρυπαίνουμε!», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Όμιλος Αυτοδυτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει