Ενημέρωση με ένα κλικ

Deloitte: Καθάρισε πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών σε παραλίες

 

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 1ο Impact Day που διοργάνωσε η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, HELMEPA, ως Εταιρικό της Μέλος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πάνω από 300 εργαζόμενοι από την εταιρεία συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια για καθαρότερες ακτές. Σημειώνεται πως ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις παραλίες του Ελληνικού στην Αθήνα και στο Καραμπουρνάκι στην Θεσσαλονίκη.

Η Deloitte, έχοντας ως σκοπό να συνεισφέρει στην κοινωνία και την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την πρώτη από μία σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι αφιέρωσαν την ημέρα τους, μαζεύοντας σκουπίδια που μολύνουν τις ακτές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, μετέδωσαν την αξία του εθελοντισμού και συνέβαλαν έμπρακτα στην προάσπιση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Από την ενέργεια αυτή συλλέχθηκαν πάνω από μισός τόνος απορριμμάτων. Τα κυριότερα αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν από τις παραλίες ήταν αποτσίγαρα, καλαμάκια, μπουκάλια/καπάκια, ποτήρια μιας χρήσης/καπάκια, σακούλες, συσκευασίες τροφίμων και λοιπά ήδη μικροπλαστικών που επιβαρύνουν τις ακτές και καταλήγουν στο πόσιμο νερό.

Ο κ. Δημήτρης Κατσιμπόκης, CSR Leader/Audit & Assurance Partner, δήλωσε χαρακτηριστικά για το 1oImpact Day: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο, που έχει αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.».

Η «Deloitte Impact Day» είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια. Διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου, όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία. Την ημέρα αυτή συμμετέχουν πάνω από 280.000 επαγγελματίες, παγκοσμίως, οι οποίοι κάνουν πράξη μέσω του εθελοντισμού το «Make an Impact that Matters» που έχει ορίσει ως σκοπό της η Deloitte.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει