Ενημέρωση με ένα κλικ

Ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή οι υψηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζονται για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο Καιρού της ΕΜΥ, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα διατηρηθούν  τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή (21/7)καθώς οι θερμές αέριες μάζες που καλύπτουν μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν.

Για σήμερα  Πέμπτη (18/7) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.

β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

  1. Υψηλή μέγιστη θερμοκρασία μέσα στον αστικό ιστό πόλεων αναμένεται να έχουν τα Γιαννιτσά και οι Σέρρες, με θερμοκρασία που ίσως φτάσει τους… 43 βαθμούς Κελσίου, όπως επίσης η Κομοτηνή και η Ξάνθη με 41 βαθμούς και η Ορεστιάδα με 40.
  2. Γεγονός αρκετά ιδιαίτερο καθώς τέτοιες θερμοκρασίες είναι σπάνιες στην περιοχή της Θράκης. 40άρια θα έχουμε και σε αρκετές άλλες πόλεις, όπως ενδεικτικά Τρίκαλα, Σιδηρόκαστρο, Κιλκίς, Λάρισα Μυτιλήνη, Γύθειο, Πάτρα, Άρτα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  3. Στους 39 θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στο Άργος και την Καρδίτσα, ωστόσο στους 39 βαθμούς αναμένεται φτάσει η θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου η υγρασία που έχει η πόλη δημιουργεί και με μικρότερες ακόμα θερμοκρασίες αποπνικτική ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να χρειάζεται προσοχή από όλους.

Την Παρασκευή (19/7) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή μετά το μεσημέρι και μέχρι και το απόγευμα στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας.

Το Σάββατο (20/7) από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες στη βόρεια βορειοανατολική χώρα (κυρίως στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας) και η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στην Αττική τους 38 με 39 και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 37 βαθμούς Κελσίου.

5. Την Κυριακή (21/7) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 1 με 2 βαθμούς περίπου και θα έχει μέγιστη τιμή στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει