Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαγευτικό θέαμα: Γέμισε δελφίνια το Λουτράκι( βίντεο)

Ένα μαγευτικό θέαμα μπόρεσαν να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λουτράκι,  καθώς δεκάδες δελφίνια πλημμύρισαν τα καταγάλανα νερά του Κορινθιακού στο Κόλπο των Αλκυονίδων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται δελφίνια στο Λουτράκι καθώς, ως γνωστόν, η θάλασσα εκεί φιλοξενεί διάφορα είδη ψαριών αλλά και τέσσερα είδη δελφινιών.

Στον Κορινθιακό Κόλπο ζουν τέσσερα είδη δελφινιών που είναι τα πιο συχνά στη Μεσόγειο: το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι, το σταχτοδέλφινο και το ρινοδέλφινο.

Το ζωνοδέλφινο είναι το κυρίαρχο είδος, ένα καθαρά πελαγικό είδος, το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο μέσα σε έναν κλειστό κόλπο, όπως στον Κορινθιακό Κόλπο.

Μαζί με τα κοινά δελφίνια και τα σταχτοδέλφινα, σχηματίζουν ένα μόνιμο μικτό κοπάδι. Τέτοια μόνιμη συμβίωση δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πουθενά αλλού στον κόσμο. Η γενετική απόσταση μεταξύ των τριών ειδών είναι τέτοια που θα μπορούσε να συγκριθεί με τη συνύπαρξη ανθρώπων με χιμπατζήδες και γορίλες.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης έρευνας το 2023, η ομάδα του Ινστιτούτου εντόπισε το ίδιο σταχτοδέλφινο που είχαν παρατηρήσει το 1997, καθώς και ένα μοναδικό ζωνοδέλφινο με αντίχειρες και στα δύο του πτερύγια. Επίσης, κατέγραψαν ένα θηλυκό κοινό δελφίνι που είχε υιοθετήσει ένα νεογέννητο ζωνοδέλφινο και το θήλαζε.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει