Ενημέρωση με ένα κλικ

Πιθανότερο σενάριο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, δήλωσε ότι το υπ.Παιδείας περιμένει την εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από το επιδημιολογικό φορτίο. Γι’αυτό, και αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως το να ανοίξουν τα σχολεία είναι βασική προτεραιότητα. Ενώ, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.Μάλιστα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.

Ερωτηθείσα για το εάν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως τα περισσότερα προβλήματα έχουν πλέον ξεπεραστεί. Μάλιστα, τα μαθήματα γίνονται πλέον κανονικά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία. Όταν όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει