Ενημέρωση με ένα κλικ

Xρηματοδοτούνται 15.000 επιπλέον θέσεις με Υπουργική Απόφαση

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το παράλληλο πρόγραμμα παροχής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. Με αυτή την απόφαση χρηματοδοτούνται τουλάχιστον 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη στήριξη τόσο των παιδιών όσο και των μητέρων.

Ταυτόχρονα, διευρύνονται σημαντικά τα εισοδηματικά κριτήρια με κατώτατο όριο τα 30.000 από 27.000 που ήταν έως σήμερα με στόχο την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων. Επιπλέον, για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο. Η χρηματοδότηση του προγράμματος αποτελεί εξ ολοκλήρου Δημόσια Δαπάνη και προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιουργούμε τουλάχιστον 15.000 περισσότερες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκ. ευρώ. Υλοποιούμε μια βασική δέσμευση του Πρωθυπουργού για στήριξη και ενίσχυση του προγράμματος κάλυψης θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η δράση μας αυτή βασίζεται σε δύο πολιτικές μας προτεραιότητες, τη διαμόρφωση ισότιμων όρων για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας αλλά και την προαγωγή της παιδικής προστασίας με τη φιλοξενία των παιδιών σε οργανωμένες δομές. Τέλος, με το παράλληλο πρόγραμμα διορθώνουμε και μια αδικία δεκαετιών, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής και σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο», δήλωσε σχετικά η αρμόδια υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υποβολή αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μετά την ανακοίνωση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος. Συνολικά για τη χρονιά 2020 -2021 το Υπουργείο Εργασίας θα καλύψει, με τα δύο αυτά προγράμματα, περισσότερες θέσεις από κάθε άλλη χρονιά για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει