Ενημέρωση με ένα κλικ

Πειραματικά σχολεία: Ποιοι μαθητές κληρώθηκαν

Πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά η κλήρωση των υποψηφίων μαθητών για την είσοδο στα Πειραματικά σχολεία στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών.

Η κλήρωση διενεργήθηκε από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΕΠΠΣ) και ένα Διευθυντή Πειραματικού Σχολείου, με τη βοήθεια του τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης του ΙΕΠ. Έργο της αρμόδιας Επιτροπής είναι η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης για όλα τα Πειραματικά σχολεία της χώρας και η σύνταξη του σχετικού πρακτικού.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Στη διαδικασία παρόντες ήταν μέλη της ΕΕΠΠΣ, Διευθυντές Πειραματικών σχολείων καθώς και συμβολαιογράφος.

Τα αποτελέσματα ανά σχολική μονάδα θα αποσταλούν από την ΕΕΠΠΣ σε κάθε σχολείο εντός της ημέρας.

Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο κάθε Πειραματικού σχολείου επικυρώνει το αποτέλεσμα και αναρτά στην ιστοσελίδα του πίνακα των εισαγομένων και των επιλαχόντων/ουσών.

Ρεκόρ αιτήσεων

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ρεκόρ αιτήσεων κατεγράφη για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι αιτήσεις προσέγγισαν τις 12.000 για 3.185 θέσεις. Με την εντυπωσιακή αυτή ζήτηση οι γονείς στέλνουν το μήνυμα για ένα σχολείο με αξιολογημένο προσωπικό με την έννοια της καινοτομίας και του πειραματισμού. Να σημειωθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, μετά το 2015, είχαν διαχωριστεί τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Σχολεία, ενώ έκτοτε δεν υπήρξε αξιολόγηση του προσωπικού τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, κατετέθησαν 6.461 αιτήσεις για τα Πρότυπα και 5.534 για τα Πειραματικά Σχολεία. Από την επόμενη σχολική χρονιά θα δοθούν 2.414 θέσεις στα Πρότυπα Σχολεία και 771 στα Πειραματικά, συνολικά 3.185 θέσεις.

Έως σήμερα λειτουργούν 24 Πειραματικά Δημοτικά, 27 Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια και 9 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, από το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργούν 34 Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια και 28 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια. Δηλαδή θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων από 60 σε 62, και θα υπάρξει εσωτερική ανακατανομή των σχολείων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More