Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπ. Παιδείας: Όλες οι αλλαγές στο πρόγραμμα των σχολείων και πανεπιστήμια

Σε τρεις βασικούς άξονες κινείται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου, που παρουσιάστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τίθεται έως τις 6 Μαΐου σε δημόσια διαβούλευση:

(α) Αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στο σχολείο,

(β) Στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο και

(γ) Οργανωτικές και βελτιωτικές ρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων προβλέπει επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, επαναφορά της βάσης του δέκα για την προαγωγή από την μία τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου και αύξηση των μαθημάτων που θα εξετάζονται για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο.

Αλλάζει το πλαίσιο για την αξιολόγηση και ενισχύονται τα πρότυπα σχολεία.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στοχεύει στην αναβάθμιση του σχολείου και περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρουσιάστηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, καθώς και από τους Υφυπουργούς, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.

Εντός της ημέρας, το νομοσχέδιο αναμένεται να αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει