Ενημέρωση με ένα κλικ

Πανελλαδικές με ύλη μέχρι τον Μάρτιο εξετάζει το υπ. Παιδείας

Σε προσαρμογή της ύλης των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων λόγω κορονοϊού προχωρά το υπουργείου Παιδείας.

Η λύση στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας είναι οι υποψήφιοι – όταν εξεταστούν – να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» η απόφαση, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Η ύλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείου Παιδείας μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

Ερώτημα παραμένει, ωστόσο, το πότε και αν θα ανοίξουν τα σχολεία με τους ειδικούς, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος ή ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς να δηλώνουν ο πρώτος ότι «η απόφαση για τα σχολεία θα πρέπει να ληφθεί με περισσότερα στοιχεία» και ο δεύτερος να ζητά να μπει τέλος τώρα στην σχολική χρονιά.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι «Πριν από το Πάσχα θα ανακοινωθεί σημαντική μείωση της ύλης των Πανελληνίων του 2020».

Η υπουργός, σε δηλώσεις της στον Alpha, διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».

Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει