Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονoϊός: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ποιες περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα, Παρασκευή, τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, για προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για τα σχολεία:

1) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
2) Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
3) Nηπιαγωγείο “I. M. KAPPAΣ”

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της 40χρονης θα κάνει εξετάσεις στο Λονδίνο και αναλόγως θα αποφασισθεί αν θα παραμείνει ή θα επιστρέψει στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Έπειτα από απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, παραμένουν κλειστά σήμερα (Παρασκευή 28/2) για προληπτικούς λόγους, ακόμα οκτώ σχολεία στην Αττική. Αυτά είναι:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορονoϊό.

Κλειστό θα παραμείνει για 14 ημέρες και το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου φοιτά ο 10χρονος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως και η μητέρα του που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του ΑΧΕΠΑ.

Κλειστά σχολεία στο Ναύπλιο

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.

Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία , δημοτικά ,γυμνάσια , λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο.

Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».

Η ΠΝΠ για τον κορονοϊό περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

  • Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
  • Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
  • Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
  • Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

  • Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
  • Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει