Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: Απογραφή των φοιτητών της Ιταλίας λόγω κορονοϊού

«Αν υπάρχει μία λέξη που πρέπει να συγκρατήσει κανείς, αυτή η λέξη είναι η πρόληψη»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πως οι μαθητές που είναι σε διαδικασία επιστροφής στη χώρα μας από την Ιταλία, θα επανέλθουν κανονικά στις δραστηριότητές τους.

Η υπουργός Παιδείας προέβη στις δηλώσεις, σχετικά με τους μαθητές των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην Ιταλία σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επιστρέφουν άμεσα στην Ελλάδα, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η υπουργός γνωστοποίησε πως γίνεται απογραφή και των φοιτητών που βρίσκονται στην Ιταλία:

«Γίνεται μία συστηματική απογραφή τώρα, σε συνεννόηση με όλους τους πρυτάνεις. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας», ανέφερε.

Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η ρύθμιση για την αναστολή των εκδρομών προς την Ιταλία αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Εγκύκλιοι ετοιμάστηκαν και έφυγαν για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε.

Σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή εξήγησε: «Αν υπάρχει μία λέξη που πρέπει να συγκρατήσει κανείς, αυτή η λέξη είναι η πρόληψη» και συνέχισε:

«Αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του ιού, πρώτη μας σκέψη ήταν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό σπεύσαμε προληπτικά και έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου φορέα, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, να αναστείλουμε προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές, παρότι δεν είχαμε πληροφόρηση ότι οποιοσδήποτε μαθητής, φοιτητής, καθηγητής βρισκόταν μέσα στις ζώνες της καραντίνας, που έχουν κριθεί από την ιταλική κυβέρνηση ως πληττόμενες άμεσα».

«Παρόλα αυτά δράσαμε προληπτικά με πρώτο γνώμονα την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» δήλωσε η κα Κεραμέως.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, δέκα σχολεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ιταλία και όπως ανέφεραν, αναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Με εγκυκλίους του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Βασίλη Διγαλάκη, του γενικού γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια βίου Μάθησης Γιώργου Βούτσινου και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή, ενημερώθηκαν σχετικά και τα ΑΕΙ, οι τεχνικές σχολές, τα ΙΕΚ, τα κολέγια και τα εκκλησιαστικά λύκεια, αντίστοιχα.

Με τις εγκυκλίους συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων μετακινήσεων σπουδαστών, εκπαιδευτικών, εκπαιδευομένων για υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ και εκπαιδευτικές επισκέψεις στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων για τη διάδοση του κοροναϊού στη γείτονα χώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει