Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημόσια σχολεία: Στο edupass.gov.gr από σήμερα η δήλωση των self test- Τι ισχύει για τα ιδιωτικά

Στο edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr από Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα των τεστ για τα δημόσια σχολεία.

 

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά επί του παρόντος μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες.

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

 

Επίσης, από αύριο, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία.

 

Τα self test θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου, προκειμένου να προσέρχονται στο σχολείο οι μαθητές, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται ότι:

 

– το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

– οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

– η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει