Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόντρα Βορίδη με Τσακαλώτο στη Βουλή για τις αστυνομικές επιχειρήσεις

Οσα έγιναν σήμερα το πρωί κατά την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων στο Κουκάκι που είχαν καταληφθεί προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Μάκη Βορίδη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Χαρίτση.
Αρχικά ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει την έγκριση των πολιτών από τις πρόσφατες εκλογές προκειμένου να τελειώσει με το κράτος των Εξαρχείων και της άκρας αριστεράς.
«Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εξετέθη με απόλυτη ειλικρίνεια. Φωνάζετε σήμερα περί αστυνομοκρατίας χούντας και λοιπά τέτοιες ακρότητες.
Το ζήτημα αυτό ετέθη στον ελληνικό λαό, είπαμε ότι θα επιβάλουμε το νόμο και την τάξη, του είπαμε ότι τελείωσε το κράτος των Εξαρχείων της άκρας αριστεράς και της βίας της και υλοποιούμε αυτό που είπαμε. Έχουμε την έγκριση του λαού. Ο λαός μας είπε να καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο. Αυτή είναι η δική σας αγωνία διότι αυτό σηματοδοτεί την βαθιά ιδεολογική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα.
Δεν ανετράπη ακόμα η ηγεμονία της αριστεράς, διότι αυτό θα κριθεί από το κυβερνητικό αποτύπωμα και αποτέλεσμα εάν όμως οι ιδέες μας λειτουργήσουν στο επίπεδο της κοινωνίας όπως μέχρι σήμερα φαίνεται ότι λειτουργούν τότε θα έχουμε αλλαγή του ιδεολογικού παραδείγματος».
Τσακαλώτος: Είστε ο ουσιαστικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Οσα είπε ο Μάκης Βορίδης προκάλεσαν την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο λαός δεν σας έδωσε εντολή οι αστυνομικοί να μπαίνουν στο ιδιωτικό άσυλο των πολιτών χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ούτε να ξεβρακώνουν τους πολίτες στους δρόμους, απάντησε ο τέως υπουργός οικονομικών. Ωστόσο την ώρα που σημειώθηκε η κόντρα, δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό ότι οι γείτονες που κατήγγειλαν αστυνομική βία, ήταν μέλη της κατάληψης στο Κουκάκι.
«Είστε ο ουσιαστικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε μια ευαισθησία για τα έκτροπα που υπάρχουν εγώ δεν είδα τίποτα τέτοιο στο δικό σας λόγο. Ό λαός σας έδωσε κάποιες εντολές, αλλά δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο του σπιτιού των ανθρώπων, ποτέ δεν σας είπε ότι πρέπει να μπαίνει η αστυνομία χωρίς ένταλμα και χωρίς την παρουσία του εισαγγελέα και δεν σας έδωσε την άδεια η αστυνομία να ξεβρακώνει κοριτσάκια στο δρόμο όταν δεν δέχονται να πηγαίνουν μέσα στο καφενείο. Δεν νομίζω ότι σας έδωσε τέτοια άδεια. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μία απάντηση.
Εμείς είπαμε ότι θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα δεν μπορώ να πω ότι εσείς μας έχετε ταράξει στο φιλελευθερισμό».
Η γενίκευση που κάνετε δεν είναι αθώα
Ο κ. Βορίδης επανήλθε ρωτώντας τον κύριο Τσακαλώτο αν θεωρεί πως σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία.
«Η δική σας άποψη είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία; Είναι άλλο αν υπάρχει υπέρβαση βίας που έκανε ένας αστυνομικός και γίνεται έλεγχος και άλλο η γενίκευση. Η γενίκευση που κάνετε είναι που απασχολεί. Η γενίκευση που κάνετε δεν είναι αθώα, θέλετε να την κάνετε, γιατί ψυχικά είστε ταυτισμένοι με το συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειες του, γι’ αυτό αισθάνεστε την διάθεση να εκφράσετε την αλληλεγγύη. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον τάδε αστυνομικό που δεν έκανε καλά τη δουλειά του όπως λέμε εμείς.Η είσοδος στο κτίριο που αναφέρετε έγινε παρουσία εισαγγελέα τα υπόλοιπα είναι ισχυρισμοί.
Κατεβάστε την ατζέντα σας με καθαρό τρόπο, τοποθετηθείτε στα μεγάλα διακυβεύματα ώστε να ξέρει ο ελληνικός λαός τι έχει να επιλέξει».
Χαρίτσης: Αυτές ήταν εικόνες Βαγδάτης
Στη συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζοντας τις εικόνες που προκλήθηκαν το πρωί στο Κουκακι ως εικόνες Βαγδάτης.
«Εικόνες Βαγδάτης και όχι εικόνες Αθήνας θυμίζουν αυτά που έγιναν το πρωί στο Κουκάκι».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/tsakothikan-sti-boyli-gia-katalipseis-boridis-tsakalotos

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει