Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουμουτσάκος: Χτίστηκε ένα διπλωματικό τείχος απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Για καλή ημέρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και κακή ημέρα για την Τουρκία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»,  σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, όπου βρέθηκε στο επίκεντρο το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και η συμφωνία με την Λιβύη
Ο κ. Κουμουτσάκος με αφορμή το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ότι η Τουρκία ο πλέον καταλαβαίνει ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχει ξεπεράσει.
Παράλληλα, τόνισε ότι το μήνυμα που έστειλε η Ευρώπη για τις τουρκικές προκλήσεις έχει και νομική ουσία. Όπως είπε στην Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι παράνομη, μια καθαρή νομική θέση της ΕΕ η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος του ΟΗΕ
Ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής επιτυχία για την χώρα αλλά και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ με αφορμή την στάση Τσίπρα – Γεννηματά, σημείωσε ότι είναι στοιχείο ισχύος για την χώρα να υπάρχει εθνική ενότητα και ομοψυχία.
Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως με τις αποφάσεις της Συνόδου κατά χτίστηκε ένα διπλωματικό τείχος αποτροπής της τουρκικής αυθαιρεσίας και σημείωσε ότι έχουν δρομολογηθεί κυρώσεις για την στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο τόνισε ότι «δεν πρέπει να δραματοποιήσουμε, ούτε να υποβαθμίσουμε την στάση της Τουρκίας»,. Ωστόσο σημείωσε ότι τα κράτη πρέπει να είναι έτοιμα για όλα τα ενδεχόμενα και ότι η Ελλάδα έχει αποτρεπτική δύναμη. Τέλος, πάντως, εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν θα περάσει το κατώφλι της λογικής.
Για το μεταναστευτικό 
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ανέφερε ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη από την Ευρώπη στον βαθμό που θα θέλαμε, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο οικονομική βοήθεια, την οποία μας δίνουν.
Αποκάλυψε την πρόταση που έκανε στον Σέρβο Πρόεδρο να δεχθεί ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η απάντησή του ήταν θετική.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην στάση των Γάλλων, οι οποίοι όπως είπε αποφάσισαν να μας βοηθήσουν να κάνουμε αποτελεσματικούς επαναπατρισμούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει