Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαδρίτη: Διαδηλώσεις από αρνητές του κορονοϊού κατά των μέτρων

Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι, αρνητές του κορονοϊού, στην ισπανική πρωτεύουσα, την Μαδρίτη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φόραγαν μάσκες, παρότι είναι νομικά υποχρεωτική η χρήση της στους δημόσιους χώρους στην Ισπανία, που πλήττεται σκληρά από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

“Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του, να πάψει να φοβάται, να λογαριάσει πως δεν μιλάμε παρά για μια βαριά γρίπη, που περιμένεις να περάσει κι αυτό είναι όλο”, είπε η Μιλάγρος Σολάνα, συνταξιούχος, 71 ετών.

“Η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη από ό,τι άλλα χρόνια”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο, υποβαθμίζοντας τον επίσημο απολογισμό (55.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19, 2,5 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2) στην Ισπανία.

Δίπλα της, μια φίλη της έδειχνε στο κινητό της φωτογραφίες που κατ’ αυτήν αποδεικνύουν ότι τα νοσοκομεία είναι άδεια, σε μια χώρα όπου πάνω από το ένα τρίτο των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένο από ασθενείς με την COVID-19.

Μάλιστα στην Ισπανία, νοσοκομεία έχουν αναγκαστεί να διώξουν ασθενείς με άλλες παθήσεις για να εξασφαλίσουν κρεβάτια για τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ορισμένοι διαδηλωτές εξάλλου καταφέρθηκαν εναντίον του εμβολιασμού.

Προσπαθώντας να ελέγξει το τρίτο κύμα, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και περιορισμούς στην κίνηση μεταξύ περιφερειών της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More