Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της αστυνομίας, για το ενδεχόμενο μη προγραμματισμένων, αιφνιδιαστικών συγκεντρώσεων και επιθέσεων, όπως συνέβη στη συμπλοκή που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου (5/12) στο Αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε κανένα σημείο της Αθήνας.

Για την υλοποίηση του αστυνομικού σχεδιασμού θα χρησιμοποιηθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί. Πιο συγκεκριμένα θα εποπτεύουν drones και ελικόπτερα, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και οι Αίαντες, τα οχήματα ρίψης νερού, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αν κριθεί αναγκαίο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει έγκαιρη εγκατάσταση δυνάμεων της αστυνομίας σε χαρακτηρισμένα ως «κόκκινα» σημεία, όπως στο σημείο δολοφονίας Μεσολογγίου και Τζαβέλα, τα Προπύλαια, η πλ. Κλαυθμώνος, τα Χαυτεία, η πλ. Κάνιγγος, όπου έχουν γίνει κάποια καλέσματα συγκεντρώσεων, ενώ σε επιτήρηση θα βρίσκονται Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Σχέδιο δύο τετραγώνων 

Οι Αρχές αναλυτικότερα, έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής.

Το δεύτερο τετράγωνο είναι ακόμα πιο ευρύ, περικλείοντας τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για τον λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει