Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Οι Έλληνες συμμορφώνονται περισσότερο στα μέτρα από τους Βρετανούς

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari κατά τις 16-19 Νοεμβρίου, δύο στους τρεις Έλληνες πιστεύουν πως την περίοδο των Χριστουγέννων δεν θα έχουμε γενικό Lockdown, αλλά θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

Σ’αυτή την περίπτωση, ο τρόπος που γιορτάζουν συνήθως τα Χριστούγεννα θα επηρεαστεί πολύ για περισσότερους από έναν στους δύο, ενώ αν έχουμε γενικό lockdown, η αναλογία αυτή ανεβαίνει στους επτά στους δέκα.

Παρά την στενοχώρια που δημιουργούν τα μέτρα και οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας για τα φετινά Χριστούγεννα, οι έξη στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι τόσο εκείνοι, όσο και οι συμπολίτες τους θα συμμορφωθούν και θα τηρήσουν τα μέτρα που θα επιβάλλει το Κράτος, ενώ η αντίστοιχη αναλογία των Βρετανών στο ίδιο ερώτημα είναι μόνο 17%, όπως προκύπτει από έρευνα της YouGov UK.

Σχετικά με το επικείμενο εμβόλιο κατά του Covid-19, «πράσινο φως» με αισιοδοξία για τέλος της πανδημικής κατάστασης βλέπει μόνο το 18% των Ελλήνων, ενώ οι δύο στους τρεις εκφράζουν δισταγμό και προβληματισμό, αλλά και ένας στους πέντε θεωρεί ότι δεν θα είναι αποτελεσματικό ή δεν χρειάζεται καθόλου!

 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει