Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλήρωσε τα σπασμένα της Ισπανίας ο Κολοσσός

Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε μια καλή εμφάνιση, μετά τις δύο ήττες στην Ισπανία με Βαλένθια και Μπασκόνια αντίστοιχα, και κόντρα στον Κολοσσό το κατάφερε. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 90-67 και πάει με καλή ψυχολογία στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε πειστική εμφάνιση με 19 πόντους, ενώ βοήθησαν αρκετά οι Μπέντιλ με 12 και Παπαπέτρου με 10 πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα το Τριφύλλι είχε 13 παίκτες με σκορ.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου Μπέντιλ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου και στο 4’ οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 6-4, χωρίς όμως να εντυπωσιάζουν, αλλά στη συνέχεια ανέβασαν στροφές.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 7’ το Τριφύλλι πήρε διψήφια διαφορά (17-4), τρέχοντας ένα σερί 11-0, με τους Μπέντιλ και Παπαπέτρου να οδηγούν. Από κει και μετά ο Γιώργος Βόβορας άλλαξε τα 4/5 της πεντάδας του, θέλοντας να μοιράσει χρόνο στους παίκτες του.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να προηγείται με 23-12, έχοντας εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των Ροδιτών.

Από κει και μετά τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν στη δεύτερη περίοδο. Οι “θαλασσί” με 2 σερί τρίποντα μείωσαν σε 25-18 στο 12’ και έφερε τον εκνευρισμό στον Γιώργο Βόβορα, θέλοντας να “αφυπνίσει” τους παίκτες του.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Νέντοβιτς, ο οποίος με 4/4 σουτ από τα 6.75 και 14 πόντους, επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-20) στο 14’, όταν απόλυτα εύστοχος στις 5 προσπάθειες που εκτέλεσε, ενώ μοίραζε παιχνίδι και στους συμπαίκτες του.

Οι “πράσινοι” απλοποίησαν το παιχνίδι του και κρατούσαν με σχετική ευκολία το σκορ πάνω από τους 10 πόντους και έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται μεν με 44-30, αλλά έχοντας μέτρια ποσοστά στα σουτ 13/29 (44%).

Ο ρυθμός ανέβηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, με το σκορ στο 24’ να είναι στο 54-41, με το Τριφύλλι να ελέγχει την κατάσταση, αλλά οι παίκτες του Κολοσσού ανέβασαν τα ποσοστά σου και έβαζε “δύσκολα” στους γηπεδούχους.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 28’ η διαφορά ήταν στους 12 (59-47), με τους Νέντοβιτς, Μπέντιλ και Παπαπέτρου να είναι οι διψήφιοι για τον Εξάστερο (19, 12 και 10 πόντους αντίστοιχα). Ο Γιώργος Βόβορας δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και έτσι έκανε συνεχώς αλλαγές.

Στο 29’ μπήκε ο Βουγιούκας, ώστε να βελτιώσει την άμυνα και κατάφερε να ανοίξει χώρους προς στους συμπαίκτες του και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με 65-50.

Τα πράγματα είχαν γίνει πιο απλά στην τελευταία περίοδο. Στο 32’ η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους 17 (70-53), με τα… κλεψίματα να κυριαρχούν, με τις δύο ομάδες να μην αφήνουν καμία φάση.

Από κει και μετά το σκορ ανέβηκε στους 21 πόντους (81-60) στο 37′, με το νικητή να έχει κριθεί από τα πρώτα λεπτά. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε την 3η του νίκη στη Basket League, επικρατώντας με 90-67 και πάει με καλή ψυχολογία στο κρίσιμο ματς με τη Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 44-30, 65-50, 90-67

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει