Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΣΕΠ: Οι αλλαγές στο νέο σύστημα προσλήψεων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα».

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, σκοπός του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, η περαιτέρω εμπέδωση και διατήρηση του κεκτημένου των αρχών της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικότητας αυτού, καθώς και η ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, ως Αρχής αρμόδιας για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με το προωθούμενο σχέδιο νόμου επιδιώκεται η αναδιαμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με απώτερο στόχο την πλήρωση θέσεων προσωπικού με τους καταλληλότερους εκ των υποψηφίων που μετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) ενισχύοντας έτι περαιτέρω το πολύτιμο κεκτημένο της διαφάνειας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας στην επιλογή του ζητούμενου προσωπικού.

Επιπλέον, με το εν λόγω σχέδιο νόμου αντιμετωπίζονται ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία των προσλήψεων και στη λειτουργία και οργάνωση του Α.Σ.Ε.Π. που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του νόμου 2190/1994 (Α’ 28) από την έναρξη ισχύος του μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει