Ενημέρωση με ένα κλικ

Δυνατή προπόνηση ενόψει Αναντολού Εφές

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα… σπασμένα από την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ. Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν εύκολα τη νίκη με 96-67 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς με την Αναντολού Εφές.

Κορυφαίοι για το Τριφύλλι ήταν οι Σαντ Ρος με 15π., Μήτογλου με 13π., Παπαπέτρου με 12 και Παπαγιάννης με 10 πόντους. Από τους Θεσσαλονικείς οι Λοβ, Τέρνερ και Γκρίφιν με 17, 13 και 12 πόντους ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Το ματς

Με τους Καλαϊτζάκη, Φόστερ, Σαντ Ρος, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (7-7), με τον Κουβανό άσο να ήταν ο παίκτης που είχε σημειώσει από τους “πράσινους”.

Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό, με το Τριφύλλι να βρίσκει πόντους από τον αιφνιδιασμό και στο 6’ έκανε το 16-9, με τον Σαντ Ρος να φτάνει στους 10 πόντους με 2 τρίποντα. Από κει και μετά ο Γιώργος Βόβορας έβαλε τους Μήτογλου και Παπαπέτρου, θέλοντας να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες τους.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βελτιώνεται σε και στις δύο πλευρές του παρκέ και να προηγείται με 23-11, έχοντας ως κορυφαίο τον Σαντ Ρος με 15 πόντους.

Οι παίκτες των “πρασίνων” συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 13’ το σκορ ήταν στο +15 (34-19) και από πολύ νωρίς είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη, καθώς βοηθούσε και το πολύ καλό ποσοστό από τα τρίποντα (5/8), ενώ η συνεργασίες από τους Παπαπέτρου και Μήτογλου έφεραν την αύξηση του προβαδίσματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 15’ η διαφορά έφτασε στο +22 (46-24) και στο 18’ ο Βόβορας είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, μιας και στο παρκέ μπήκε και ο Περσίδης, ξεκουράζοντας έτσι όσους είχαν παίξει για αρκετή ώρα με την ΤΣΣΚΑ.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ο Παναθηναϊκός έκλεισε την ανάπαυλα με τη διαφορά στους +23 (51-28), όπου Περσίδης και Φόστερ με 1 βολή διαμόρφωσε το σκορ.

Τα πράγματα συνεχίστηκαν από κει που είχαν σταματήσει για τους “πράσινους”, όπου στο 22’ η διαφορά ανέβηκε στους 28 (59-31) με δύο σερί τρίποντα του Νέντοβιτς, ενώ μοίραζαν και θέαμα, μιας και βοηθούσε η ανωτερότητα των παικτών του Βόβορα.

Παρόλο που η άμυνα του Τριφυλλιού είχε “χαλαρώσει” και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να βρει πόντους και να ρίξει τη διαφορά, αλλά στην επίθεση ήταν… ασταμάτητο. Στο 27’ ο Παπαπέτρου με 1 βολή έκανε το 71-48 και έτσι η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι με το ενάμιση πόδι στη νίκη, καθώς έληξε με 77-50.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με… κεκτημένη ταχύτητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τη χαλάρωση του Εξαστερου. Με ένα σερί 0-10 ο “δικέφαλος του βορρά” μείωσε σε 77-60 στο 32′, μιας και η άμυνα ήταν πολύ κακή και επέτρεψε στους αντιπάλους του να βρουν εύκολους πόντους.

Όμως το Τριφύλλι είχε άμεση απάντηση και με ένα 7-3 επιμέρους, έφτασε εκ νέου τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (84-73) με έμμεσο τρίποντο του Φόστερ, με τους παίκτες του “δικεφάλου του βορρά” να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Πλέον ο στόχος του Παναθηναϊκού ήταν η κατοστάρα. Οι Καλαϊτζάκης και Παπαγιάννης διαμόρφωσαν το +30 (95-65) και έμεναν 51.8” για το τέλος του αγώνα και έτσι το Τριφύλλι επικράτησε εύκολα με 96-67 και πλέον στρέφει την προσοχή του στον κρίσιμο αγώνα με την Αναντολού Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 51-28, 77-50, 96-67

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει