Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο αθλητισμός χαιρετίζει την νίκη Μπάιντεν

Από τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, μέχρι την δις παγκόσμια πρωταθλήτρια με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και γνωστή ακτιβίστρια, Μέγκαν Ραπίνο, ο κόσμος του αμερικανικού αθλητισμού, χαιρέτισε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξελέγη ως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

άσος των Λέικερς, ανήρτησε στο Twitter, ένα σύντομο βίντεο που τον δείχνει να απολαμβάνει το πούρο του, αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, με το εξής σχόλιο: «Περισσότερα από μια ψηφοφορία».

Πρόκειται επί της ουσίας, για ακόμη μια νίκη για τον «Βασιλιά», ο οποίος είχε «πιέσει» για την ψήφο των μαύρων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο ηγέτης των Λέϊκερς, δημιούργησε μαζί με άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού, μια «ένωση» με στόχο να πείσει το μαύρο εκλογικό σώμα να πάει στις εκλογές, καθώς ο χαμηλός αριθμός ψηφοφόρων στην αφροαμερικανική κοινότητα ωφέλησε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ο Τζέιμς δημοσίευσε επίσης μια περίφημη φωτογραφία από τον τελικό του 2016, όταν πήρε και πάλι το πρωτάθλημα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, ο Τζέιμς έχει απαθανατισθεί σε μία ιστορική «τάπα» στον Αντρέ Ιγκουοντάλα και τα κεφάλια των δύο διάσημων σταρ, έχουν αντικατασταθεί από αυτά των Μπάϊντεν και Τραμπ, αντίστοιχα.

Image

«Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις! Έχουν αγωνιστεί πιστά και ειλικρινά και ξέρω ότι θα ηγηθούν αυτής της χώρας με τον ίδιο σεβασμό. Ο Τζο Μπάιντεν θα θεραπεύσει και θα επανενώσει αυτήν την χώρα. Το είπε, δεν υπάρχει ούτε μπλε ούτε κόκκινο, αλλά μόνο Αμερικανοί», έγραψε με νόημα ο θρύλος των Λέϊκερς, Μάτζικ Τζόνσον.

«Η Αμερική εμπιστεύθηκε την διαδικασία ψηφοφορίας και αυτό είχε αποτέλεσμα», σχολίασε με την σειρά του ο αστέρας των Σίξερς, Τζοελ Εμπιιντ, ενώ ο αρχηγός των Ράπτορς, Κάϊλ Λόουρι, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Οι ψήφοι σας μετράνε !!!».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει