Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Μπάγερν θριαμβεύτρια σε σπουδαίο klassiker

Μετά από ένα εξαιρετικό ματς, η Μπάγερν αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι Βαυαροί επικράτησαν 3-2 της Ντόρτμουντ στο «Signal Iduna Park» και πλέον απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, αφήνοντας στο -3 την αποψινή τους αντίπαλο (και στο -2 τη δεύτερη Λειψία).

Το klassiker είχε φρενήρη ρυθμό από το ξεκίνημα και εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες (μοιραίος για την Μπορούσια ο Χάαλαντ), ενώ ένα γκολ του Λεβαντόφσκι στο 24΄ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR για… χιλιοστά. Τελικά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45΄ με δυνατό σουτ του Ρόις, μετά από γύρισμα του Γκερέιρο, αλλά η χαρά τους κράτησε ελάχιστα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Μπάγερν κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής και -μετά από κομπίνα- ο Αλάμπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούρκι και ισοφάρισε.

Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους (48΄), ο Λεβαντόφσκι με πολύ δύσκολη κεφαλιά, από σέντρα του Ερναντέζ έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές. Η Ντόρτμουντ πίεσε στη συνέχεια και είχε ευκαιρίες, αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε και ο Σανέ σε μία αντεπίθεση στο 80΄ φάνηκε να «σφραγίζει» τη νίκη των Βαυαρών. Ο Χάαλαντ όμως «απάντησε» στο 83΄ και ο Ρόις έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 87΄ να ισοφαρίσει, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λεβαντόφσκι είδε για δεύτερη φορά το VAR να του ακυρώνει γκολ για οφσάιντ (πιο καθαρό αυτή τη φορά).

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Γιόσουα Κίμιχ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος στο 37΄ και εκφράζονται φόβοι για σοβαρή ζημιά στο γόνατο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει