Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών

Ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου σημείωσε πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και όσοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη

Αναλυτικά όσα είπε:

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα δοκιμασία, στην ίδια μάχη, στον ίδιο πόλεμο. Πρέπει να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας. Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο, αλλά εξίσου σημαντικό σταυροδρόμι.Δύο βασικές διαφορές με το lockdown της Άνοιξης: η υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς εργασία με σχετική βεβαίωση εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ και για τους αυτοαπασχολούμενους, από τους ίδιους. Για μετακίνηση από και προς το σχολείο, εκδίδεται έντυπο από τον διευθυντή του σχολείου.

Οι υπόλοιπες μετακινήσεις γίνονται μέσω των SMS με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή συνοδεία μαθητού, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, αλλά και όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών. Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων.

Ειδικά για τα κομμωτήρια, δίνεται παράταση δύο ημερών. Η αναστολή τους ξεκινά τη Δευτέρα.

Εκτός lockdown παραμένουν οι αγώνες της Superleague και της Basket League.

Η τηλεργασία παραμένει στο 50% τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα”.

Συνοπτικά:

-Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μεταξύ νομών

-Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

-Ανοιχτά τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα σχολεία ειδικής αγωγής

-Ειδικά για κομμωτήρια δίνεται παράταση δύο ημερών, μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο και την Κυριακή

-Επιτρέπονται delivery και take away

– Η τηλεργασία παραμένει στο 50% τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει