Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραμπ: “Ισχυρές πιθανότητες να κερδίσω τις προεδρικές εκλογές”

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έχει «μια πολύ ισχυρή πιθανότητα να κερδίσει» τις προεδρικές εκλογές, στη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο Fox ανήμερα των εκλογών.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν πίσω από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, εκτίμησε πως «τα απίστευτα πλήθη» που παρέστησαν στις συγκεντρώσεις του θα «μεταφραστούν» σε ψήφους υπέρ του και θα κάνουν την έκπληξη όπως το 2016.

«Θα κερδίσουμε με μεγάλη πλειοψηφία στο Τέξας, στη Φλόριντα, στην Αριζόνα. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά για εμάς στη Βόρεια Καρολίνα», προέβλεψε ακόμη, αναφερόμενος σε διάφορες πολιτείες όπου τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αμφίρροπα.

«Πιστεύω πως θα κερδίσουμε στην Πενσιλβάνια», μια άλλη πολιτεία-κλειδί, πρόσθεσε αργότερα, στη διάρκεια αυτής της συνέντευξης που διήρκεσε πάνω από μισή ώρα.

Ο πρόεδρος είπε ότι θα κερδίσει περισσότερους μεγάλους εκλέκτορες από τους 306 που είχε κερδίσει το 2016. Για να φθάσει στον Λευκό Οίκο, ένας υποψήφιος πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 270 από τους 538 μεγάλους εκλέκτορες που αντιστοιχούν στις πολιτείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε επίσης να διαλύσει τις ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ανακηρύξει τη νίκη του πριν από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων στις πολιτείες. Απαντώντας σε ερώτηση ποια στιγμή θα ανακοίνωνε ότι είναι ο νικητής, απάντησε: «μόνο όταν θα έχουμε μια νίκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε παιχνίδια».

Όσον αφορά τη συνέχεια της ημέρας του, ο πρόεδρος είπε ότι θα «ευχαριστήσει» τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Βιρτζίνια. Μια επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Άρλινγκτον, στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, που δεν περιλαμβάνει για την ώρα άλλες εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει